Karta menu

Przystawki zimne i gorące, lekkie i przyjemne

Tatar z łososia
30 zł
Tatar wołowy
30 zł
Śledzik po japońsku lub w śmietanie
18 zł

Sałatki na zaostrzenie apetytu

Sałatka z kurczaka w lekkim sosie majonezowym pod kopułą świeżej sałaty, pomidora, ogórka i papryki czerwonej
25 zł
Sałatka „Szopska” świeża lodowa sałata, czerwona papryka, ogórek, pomidor, kostki sera feta oraz drobno posiekane oliwki, podlane oliwą oraz octem balsamicznym
25 zł
Miodowa sałatka z rukoli, gruszką i serem gorgonzola w towarzystwie orzechów włoskich
25 zł
Sałatka z awokado - kurczak, awokado, mix salat, prażone migdały, sos curry i kurkuma
25 zł

Zupy po spotkaniu z naturą

Flaczki po staropolsku
16 zł
Rosół drobiowy z makaronem
10 zł
Zupa cebulowa
10 zł
Krem grzybowy serwowany w misie chlebowej
16 zł
Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą w misie chlebowej
12 zł
Zupa pomidorowa ze śmietaną i obłoczkami z delikatnego ciasta
10 zł
Barszcz czerwony z uszkami
12 zł
Krem z białych warzyw w towarzystwie chrupiącej grzanki
12 zł

Dania z drobiu

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami, serem mozzarella i majonezem, ziemniaczki puree, surówka z kapusty pekińskiej
130 g 28 zł
Marynowany i grillowany filet z kurczaka w subtelnej kompo-zycji sałaty, warzyw, frytek oraz sosu francuskiego
130 g 28 zł
Fantazja drobiowa w warzywnej pierzynce, ryż, surówka
150 g 28 zł
Cordon bleu kotlet z kurczaka, z szynką i serem podawany z frytkami i surówką
150g 30 zł
Filet drobiowy zapiekany z brokułem, ziemniaki, zestaw surówek
150 zł 28 zł
Wątróbka z cebulką i jabłkiem, ziemniaczki i surówka z kapusty
150 g 25 zł

Dania z wołowiny

Wyśmienita polędwica owinięta boczkiem, smarowana żurawiną, serwowana z ziemniaczkami opiekanymi i białą kapustą
180 g 55 zł
Brizol z polędwicy przykryty pieczarkami z dodatkiem opiekanych ziemniaków oraz gorącymi buraczkami
180 g 55 zł
Grillowana polędwica w kolorowym pieprzu, serwowana z ziem-niakami opiekanymi i mieszanką warzyw
200 g 55 zł
Tarte placki ziemniaczane z kawałkami mięsa podlane pysznym sosem i surówką
500 g 30 zł

Dania z wieprzowiny

Schab drwala z frytkami oraz zestawem surówek
200 g 30 zł
Wykwintny kotlet schabowy przekładany plastrami boczku, jajkiem sadzonym i zapiekanym serem, ziemniaki, kapustka biała ze śmie-taną.
120 g 30 zł
Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem gor-gonzola z plackiem ziemniaczanym i kapustą pekiń-ską lub buraczkami
120 g 40 zł
Polędwiczka wieprzowa z sosem z zielonego pieprzu, ziemniaki z pieca i surówka z białej kapusty ze śmietaną
120 g 40 zł

Aromatyczne i lekkie dania rybne

Wyśmienity dorsz w kompozycji warzyw, sosu maślanego oraz ryżu
25 zł
Pieczony łosoś podawany ze smażonymi ziemniakami oraz kalafiorem gotowanym
100 g 20 zł
Pstrąg smażony w złocistej panierce z masłem czosnkowym, frytkami i chrzanem oraz warzywami z winnym posmakiem
100 g 15 zł

Kompozycja makaronów, pierożków oraz innych dań na bazie mąki

Spaghetti z sosem pomidorowym, mieloną wołowiną oraz pyszny-mi jarzynami
350 g 22 zł
Pierogi ruskie serwowane z brązową zasmażką
12 szt. 14 zł
Pierogi z mięsem podlane masełkiem z cebulą
12 szt. 14 zł
Makaron z kurczakiem i brokułami
350 g 22 zł
Latający naleśnik z serem i owocami polany czekoladą
3 szt. 18 zł

Słodkości dodają energii

Puchar lodowy z owocami
12 zł
Sernik z musem owocowym na gorąco
10 zł
Tort jabłkowy „tatiu” z ajerkoniakiem i gałką lodów, serwowany na gorąco
12 zł