Pobierz menu w formacie PDF

Karta menu

Przystawki zimne i gorące, lekkie i przyjemne

Tatar z łososia
30 zł
Tatar wołowy
30 zł
Śledzik po japońsku lub w śmietanie
18 zł

Sałatki na zaostrzenie apetytu

Sałatka z kurczaka
25 zł

w lekkim sosie majonezowym pod kopułą świeżej sałaty, pomidora, ogórka i papryki czerwonej

Sałatka „Szopska”
25 zł

świeża lodowa sałata, czerwona papryka, ogórek, pomidor, kostki sera feta oraz drobno posiekane oliwki, podlane oliwą oraz octem balsamicznym

Miodowa sałatka
25 zł

z rukoli, gruszką i serem gorgonzola w towarzystwie orzechów włoskich

Sałatka z awokado
25 zł

kurczak, awokado, mix salat, prażone migdały, sos curry i kurkuma

Zupy po spotkaniu z naturą

Flaczki po staropolsku
16 zł
Rosół drobiowy z makaronem
10 zł
Zupa cebulowa
10 zł
Krem grzybowy serwowany w misie chlebowej
16 zł
Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą w misie chlebowej
12 zł
Zupa pomidorowa ze śmietaną i obłoczkami z delikatnego ciasta
10 zł
Barszcz czerwony z uszkami
12 zł
Krem z białych warzyw w towarzystwie chrupiącej grzanki
12 zł

Dania z drobiu

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami, serem mozzarella i majonezem
130 g 28 zł

ziemniaczki puree, surówka z kapusty pekińskiej

Marynowany i grillowany filet z kurczaka
130 g 28 zł

w subtelnej kompo-zycji sałaty, warzyw, frytek oraz sosu francuskiego

Fantazja drobiowa w warzywnej pierzynce
150 g 28 zł

ryż, surówka

Cordon bleu kotlet z kurczaka
150g 30 zł

z szynką i serem podawany z frytkami i surówką

Filet drobiowy zapiekany z brokułem
150 zł 28 zł

ziemniaki, zestaw surówek

Wątróbka z cebulką i jabłkiem
150 g 25 zł

ziemniaczki i surówka z kapusty

Dania z wołowiny

Wyśmienita polędwica owinięta boczkiem
180 g 55 zł

smarowana żurawiną, serwowana z ziemniaczkami opiekanymi i białą kapustą

Brizol z polędwicy
180 g 55 zł

przykryty pieczarkami z dodatkiem opiekanych ziemniaków oraz gorącymi buraczkami

Grillowana polędwica w kolorowym pieprzu
200 g 55 zł

serwowana z ziemniakami opiekanymi i mieszanką warzyw

Tarte placki ziemniaczane z kawałkami mięsa
500 g 30 zł

podlane pysznym sosem i surówką

Dania z wieprzowiny

Schab drwala z frytkami oraz zestawem surówek
200 g 30 zł
Wykwintny kotlet schabowy przekładany plastrami boczku, jajkiem sadzonym i zapiekanym serem
120 g 30 zł

ziemniaki, kapustka biała ze śmietaną

Medaliony z polędwiczki wieprzowej z sosem gorgonzola z plackiem ziemniaczanym i kapustą pekińską lub buraczkami
120 g 40 zł
Polędwiczka wieprzowa z sosem z zielonego pieprzu
120 g 40 zł

ziemniaki z pieca i surówka z białej kapusty ze śmietaną

Aromatyczne i lekkie dania rybne

Wyśmienity dorsz w kompozycji warzyw, sosu maślanego oraz ryżu
25 zł
Pieczony łosoś podawany ze smażonymi ziemniakami oraz kalafiorem gotowanym
100 g 20 zł
Pstrąg smażony w złocistej panierce z masłem czosnkowym, frytkami i chrzanem oraz warzywami z winnym posmakiem
100 g 15 zł

Kompozycja makaronów, pierożków oraz innych dań na bazie mąki

Spaghetti z sosem pomidorowym, mieloną wołowiną oraz pyszny-mi jarzynami
350 g 22 zł
Pierogi ruskie serwowane z brązową zasmażką
12 szt. 14 zł
Pierogi z mięsem podlane masełkiem z cebulą
12 szt. 14 zł
Makaron z kurczakiem i brokułami
350 g 22 zł
Latający naleśnik z serem i owocami polany czekoladą
3 szt. 18 zł

Słodkości dodają energii

Puchar lodowy z owocami
12 zł
Sernik z musem owocowym na gorąco
10 zł
Tort jabłkowy „tatiu” z ajerkoniakiem i gałką lodów, serwowany na gorąco
12 zł